Onze Dirigenten

Gunther Kerkhofs

GuntherFoto

Gunther Kerkhofs ving zijn trompet studies aan in de muziekacademie te Genk. Vervolgens studeerde hij aan het conservatorium van Maastricht waar hij zijn master diploma trompet behaalde bij Benny Wiame. Aan het Lemmensinstituut behaalde hij het specialisatie diploma voor trompet bij Léon Pétré en het master diploma HaFaBra directie en schriftuur bij Jan Van Der Roost en Edmond Saveniers.

Als trompettist was hij in 1999 finalist van Jong Tenuto. In 2005 werd hij laureaat van de wedstrijd van de Lions Club NL.

Als Freelance trompettist is hij actief o.a. met het Limburgs Symfonie Orkest, Vlaams Radio Orkest en het Nationaal Orkest van België. Bij het jeugdorkest Bergengalm Hechtel begon hij zijn carrière als dirigent in 2003. In 2006 nam hij het dirigeerstokje over in De Kon. Harmonie St. Michael in Heugem NL. In 2005 begon hij bij de Kon. Fanfare St. Hubertus Neerglabbeek waar hij Kevin Houben opvolgde en nog steeds dirigent is.
Na 16 jaar spelend lid nam hij het dirigeerstokje over van zijn vader in de Kon. Fanfare St. Jozef Kleine-Brogel.

 

Martijn Soors

MartijnFoto

Hoi,

Ik ben Martijn. In 1982 zag ik voor het eerst het levenslicht.
Toen ik 7 jaar was, kroop ik al achter een trommel. Dat was toen bij de drumband van de Koninklijke Harmonie van Peer en thuis op mijn eigen drumstel (vraag maar aan de buren…). Ik vond het zo plezant dat ik het jaar daarna muzieklessen ben gaan volgen en natuurlijk ook lessen slagwerk aan het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs (NIKO) te Neerpelt. Daar heb ik een einddiploma van slagwerk en van dictie en voordracht behaald.

Op 16-jarige leeftijd ben ik begonnen met drumlessen te geven in verscheidene muziekateliers in Belgisch Noord-Limburg en aan privé-leerlingen. Vanaf 2000 ben ik aangesteld als instructeur van de percussiegroep van onze fanfare. Sinds 2003 doe ik dat eveneens bij het Riethovens slagwerkensemble en vanaf 2004 in drumband van Westerhoven.
Zelf ben ik ook en spelend lid van de Koninklijke Harmonie van Peer, drum ik nog in een bandje genaamd No Good.

Schuiven naar boven